Overslaan en naar inhoud gaan

Deelnemerspanels thema's Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Gepubliceerd op:

Het belang voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) groeit. Wij willen inspelen op de juiste thema’s voor MVB. Daarom vroegen wij deelnemers tijdens twee panels welke thema’s zij belangrijk vinden. De mening van onze deelnemers vinden we erg waardevol. 

Onze thema’s voor MVB 

Pensioenfonds KPN heeft drie hoofdthema’s voor MVB, namelijk Klimaat, Technologische bedrijven en Watermanagement. Naast deze thema’s zijn er nog veel meer onderwerpen belangrijk voor een leefbare wereld. Denk aan duurzame voedselproductie en sociale gelijkheid. We willen graag van deelnemers horen welke onderwerpen zij belangrijk vinden. Zodat wij met onze beleggingen blijven inspelen op de juiste thema’s. Daarom organiseerden we twee deelnemerspanels.

In gesprek over de thema’s 

Caspar Vlaar (voorzitter van de beleggingscommissie) en Jaap van Dam (beleidsmedewerker beleggingen) begeleidden de deelnemerspanels. Zij hebben uitleg gegeven over de mogelijke nieuwe thema’s van MVB. Dit zijn Gelijkheid, Governance, Verantwoorde productie en consumptie, Mensenrechten, Voedselvoorziening en Biodiversiteit. Samen hebben wij het gesprek gevoerd over deze thema's. Het panel heeft aangegeven welke thema’s zij belangrijk vinden en goed vinden passen bij Pensioenfonds KPN.

Belangrijke thema’s volgens de deelnemers 

De deelnemers gaven met een cijfer aan hoe belangrijk zij de thema’s vinden. De volgende thema’s kregen de hoogste cijfers: Verantwoorde productie en consumptie, Governance en Mensenrechten. Bij Verantwoorde productie en consumptie kun je denken aan inspelen op minder verspilling van voedsel. Bij Governance aan of een bedrijf open is over wat ze doen, hoe ze omgaan met belastingen en of er sprake is van corruptie.

Enquête voor alle deelnemers

Op 19 september is een onderzoek naar alle deelnemers van Pensioenfonds KPN gestuurd. Jij kunt daarin ook je mening geven over deze thema’s. We zijn erg benieuwd naar de mening van alle deelnemers.

Wij scherpen onze thema’s aan op basis van de uitkomsten van beide deelnemerspanels en de enquête. In de volgende nieuwsbrief lees je hierover meer.