Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenregeling

Je wilt weten wat er voor je pensioen is geregeld. Hier vind je de belangrijkste informatie over je pensioenregeling. Wil je nóg meer weten? Dan is er Pensioen 1-2-3.

Je bouwt pensioen op voor later

Ieder jaar dat je bij KPN werkt bouw je een deel van je pensioen op. Als je met pensioen gaat, krijg je iedere maand pensioen van ons. Je krijgt dit pensioen zolang je leeft. Als je inlogt zie je hoeveel pensioen je later krijgt.

Pensioen als je meer dan € 45.378 verdient 

Als je in dienst bent bij KPN, bouw je tot een salaris van € 45.378 pensioen op in de middelloonregeling. Verdien je meer dan € 45.378? Dan bouw je daarnaast pensioen op in de beschikbare-premieregeling. Verdien je meer dan € 137.800 en wil je over het deel daarboven ook pensioen opbouwen? Vraag je werkgever dan naar de nettopensioenregeling.

Je kiest zelf wanneer je met pensioen gaat

Standaard gaat je pensioen in als je 68 jaar wordt. Maar je kunt ook eerder met pensioen gaan. 

  • Je kunt je pensioen al vanaf je 60ste laten ingaan.
  • Je kunt ook voor een deel met pensioen gaan en voor een deel blijven werken.

Als je overlijdt krijgen je partner en kinderen nabestaandenpensioen

  • Je partner krijgt nabestaandenpensioen zolang hij of zij leeft. Dit noemen we ook wel partnerpensioen.
  • Je kinderen krijgen nabestaandenpensioen tot ze 25 jaar oud zijn. Dit noemen we ook wel wezenpensioen. Let op, wie al wezenpensioen ontving voor 1-1-2023 kan een verlenging van het wezenpensioen ontvangen, als hij of zij studeert voor de duur van de studie, tot de leeftijd van 27 jaar.

Als je inlogt zie je hoeveel nabestaandenpensioen je partner en kinderen krijgen.

Arbeidsongeschikt: je bouwt wel pensioen op

Als je arbeidsongeschikt raakt, blijf je (gedeeltelijk) pensioen opbouwen. Wij betalen de premie voor het deel dat je arbeidsongeschikt bent. Daarnaast heb je misschien recht op arbeidsongeschiktheidspensioen.

Je kunt extra pensioen opbouwen

Je kunt extra pensioen opbouwen in de regeling Individueel Pensioensparen (IPS). Je kunt kiezen voor extra pensioen voor jezelf en/of extra nabestaandenpensioen voor je partner. Als je wilt meedoen aan de regeling, kun je dat aanvragen bij je werkgever.

Hoeveel pensioen je later krijgt, staat niet vast

Tot je met pensioen gaat, kan er veel gebeuren: met de economie, de rente en de waarde van onze beleggingen. Als het meezit, krijgt je meer pensioen. Maar als het tegenzit, krijg je minder pensioen.

Nóg meer weten? Bekijk Pensioen 1-2-3 

Pensioen 1-2-3 is een samenvatting van de pensioenregeling. In Pensioen 1-2-3 lees je wat je wel en niet krijgt in onze pensioenregeling. Pensioen 1-2-3 bestaat uit 3 lagen.