Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

'Bedrag in één keer' weer uitgesteld

Gepubliceerd op:

De invoering van het ‘bedrag in één keer’ is uitgesteld naar 1 januari 2025. Met deze keuze kun je op de pensioendatum in één keer maximaal 10% van je pensioen opnemen.

Lees meer

Nieuwe versie beloningsbeleid en uitvoeringsovereenkomst

Gepubliceerd op:

Je leest in onze nieuwe versie van het beloningsbeleid hoe wij omgaan met beloningen en vergoedingen. En in de nieuwe uitvoeringsovereenkomst staan onze afspraken met werkgever KPN over de uitvoering van je pensioen.

Lees meer

Dekkingsgraad oktober 2023

Gepubliceerd op:

Eind oktober 2023 is onze beleidsdekkingsgraad gedaald naar 124,2% (september 2023: 124,9%). Onze actuele dekkingsgraad is eind oktober 124,7% (september 2023: 126,7%).

Lees meer

Uitslag verkiezing verantwoordingsorgaan bekend!

Gepubliceerd op:

In september en oktober hielden we een verkiezing voor ons verantwoordingsorgaan. We zochten een lid namens de werknemers. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. We zijn blij met Jeroen Thorenaar als nieuw lid van het verantwoordingsorgaan.

Lees meer

Deelnemerspanels thema's Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Gepubliceerd op:

Het belang voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) groeit. Wij willen inspelen op de juiste thema’s voor MVB. Daarom vroegen wij deelnemers tijdens twee panels welke thema’s zij belangrijk vinden. De mening van onze deelnemers vinden we erg waardevol.

Lees meer

Nieuwe aanpassingen in ons pensioenreglement

Gepubliceerd op:

We hebben 2 onderdelen veranderd in ons pensioenreglement. Die aanpassingen gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2023. De leeftijd tot wanneer je wezenpensioen kunt krijgen is veranderd van 18 naar 25 jaar. De andere verandering gaat over het extra partnerpensioen wat je partner ontvangt in de situatie dat jij overlijdt voor je pensioendatum. Je partner blijft zijn/haar partnerpensioen ontvangen ook in het geval dat je partner een nieuwe relatie krijgt.

Lees meer

Nieuw Beleid Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Gepubliceerd op:

Wij vinden het belangrijk dat we jouw opgebouwde pensioen op een verantwoorde, duurzame manier beleggen. Dat noemen we Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, of MVB. We houden daarin rekening met mens en natuur. We hebben de regels die we daarvoor hebben voor onszelf strenger gemaakt. En die nieuwe regels zijn vastgelegd in een beleidsplan over maatschappelijk verantwoord beleggen. In dit bericht vatten we de belangrijkste nieuwe regels samen.

Lees meer

Invloed problemen Amerikaanse banken op pensioenvermogen

Gepubliceerd op:

Afgelopen week zijn de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank in de problemen gekomen. Dit heeft beperkte invloed op ons pensioenvermogen.

Lees meer

Resultaten communicatieonderzoek zijn bekend

Gepubliceerd op:

In het najaar van 2022 hebben we een online onderzoek uitgevoerd naar onze dienstverlening en communicatie. De uitkomsten daarvan zijn nu bekend. Bekijk ze in een handige infographic.

Lees meer

GVKPN wil graag meer leden

Gepubliceerd op:

In 2023 bestaat de GVKPN - Gepensioneerden Vereniging KPN - 5 jaar. De vereniging wil graag nog meer leden. Want de GVKPN wil meer invloed krijgen op de ontwikkelingen die invloed hebben op het pensioen.

Lees meer

We voeren een kleine verandering door in ons beleggingsbeleid

Gepubliceerd op:

Nieuws: Lees hoe we ons beleggingsbeleid in 2023 een beetje hebben aangepast. We denken dat zo de risico’s en het mogelijke rendement beter in balans zijn.

Lees meer

KPN Inspire is de nieuwe naam van PVKPN

Gepubliceerd op:

PVKPN, de stichting personeelsvoorzieningen, gaat onder een nieuwe naam verder: KPN Inspire. Op KPN Inspire blijf je op de hoogte van alle kortingsacties, evenementen en andere zaken. Er is een nieuwe website en een nieuwe manier van inloggen.

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen door Tweede Kamer

Gepubliceerd op:

De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet op 1 juli 2023 ingaat. Daarna hebben pensioenfondsen tot in 2027 de tijd voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Je pensioen wordt op 1 januari 2023 verhoogd

Gepubliceerd op:

Vanaf 1-1-2023 verhogen we je pensioen. Dit geldt voor mensen die pensioen hebben, opbouwen of hebben opgebouwd. De verhoging voor hen die nog pensioen opbouwen is 10,50%. Mensen die al pensioen krijgen of niet meer in dienst zijn krijgen er 11,82% bij.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later

Gepubliceerd op:

Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer