Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen door Tweede Kamer


De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet op 1 juli 2023 ingaat. Daarna hebben pensioenfondsen tot in 2027 de tijd voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Dekkingsgraad december 2022


Eind december 2022 is onze beleidsdekkingsgraad gedaald naar 128,9% (november: 129,5%). Onze actuele dekkingsgraad is eind december 121,6% (november: 132,0%).

Lees meer

Je pensioen wordt op 1 januari 2023 verhoogd


Vanaf 1-1-2023 verhogen we je pensioen. Dit geldt voor mensen die pensioen hebben, opbouwen of hebben opgebouwd. De verhoging voor hen die nog pensioen opbouwen is 10,50%. Mensen die al pensioen krijgen of niet meer in dienst zijn krijgen er 11,82% bij.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later


Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer

Bestuur besluit 22 december over toeslag


Het bestuur besluit 22 december over de toeslag van de pensioenen vanaf 1 januari 2023. Dit geldt voor KPN’ers die nog in dienst zijn, oud medewerkers en gepensioneerden.

Lees meer

Pensioenfonds KPN opnieuw in top 10 VBDO benchmark


Pensioenfonds KPN staat opnieuw in de top 10 van de VBDO benchmark pensioenfondsen (2022). De benchmark is een jaarlijkse publicatie rondom maatschappelijk verantwoord beleggen. Lees meer over onze bijdrage aan een duurzamere samenleving.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023


Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Grote stap in doelstelling CO2-afdruk en duurzaam beleggen


Pensioenfonds KPN heeft de doelstelling om de CO2-voetafdruk in 2030 met 55% te verlagen ten opzichte van 2017. Dat is een aanscherping van het oorspronkelijke doel.

Lees meer

Wij steunen het PensioenLab


Diversiteit vinden wij belangrijk. Daarom steunen we het PensioenLab. De PensioenLab Academie bereidt jongeren voor op een functie in het bestuur van pensioenfondsen. Op 6 september startte de tweede editie van de PensioenLab Academie.

Lees meer

Inhaaltoeslag van 0,83%


In januari 2022 verhoogden we alle pensioenen met 2,57%. Daar is nu nog een extra verhoging bij gekomen: een inhaaltoeslag. De inhaaltoeslag is 0,83%.

Lees meer

Uitslag verkiezingen verantwoordingsorgaan bekend!


In juli en augustus hielden we verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. We zochten 1 lid namens de pensioengerechtigden. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. Bedankt voor je stem! We zijn blij met Lou van Hurck als nieuw lid van het verantwoordingsorgaan.

Lees meer

Inhaaltoeslag: nog even geduld


We verhoogden op 1 januari 2022 de pensioenen met 2,57%. Daar komt nog een extra toeslag bij. Je krijgt deze ‘inhaaltoeslag’ als je in 2009 deelnemer was aan onze pensioenregeling.

Lees meer

Erick Noorloos blijft lid verantwoordingsorgaan


Erick Noorloos blijft de komende 4 jaar lid van het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds KPN. Hij zit sinds 2018 in het verantwoordingsorgaan namens de werknemers.

Lees meer

Je pensioen digitaal, ontdek de mogelijkheden


Onze website is vernieuwd! Log in en ontdek de mogelijkheden. Je plant nu nóg makkelijker zelf je pensioen. En je leest je pensioenpost digitaal.

Lees meer

We controleren onze beleggingen regelmatig


Pensioenfonds KPN belegt jouw pensioenpremie in landen en bedrijven over de hele wereld. Zo spreiden we risico’s en kunnen we meer rendement behalen. Maar we willen wel maatschappelijk verantwoord beleggen.

Lees meer