Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad april 2023


Eind april 2023 is onze beleidsdekkingsgraad gedaald naar 127,1% (maart 2023: 127,8%). Onze actuele dekkingsgraad is eind maart 122,2% (maart 2023: 121,7%).

Lees meer

Invloed problemen Amerikaanse banken op pensioenvermogen


Afgelopen week zijn de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank in de problemen gekomen. Dit heeft beperkte invloed op ons pensioenvermogen.

Lees meer

Resultaten communicatieonderzoek zijn bekend


In het najaar van 2022 hebben we een online onderzoek uitgevoerd naar onze dienstverlening en communicatie. De uitkomsten daarvan zijn nu bekend. Bekijk ze in een handige infographic.

Lees meer

GVKPN wil graag meer leden


In 2023 bestaat de GVKPN - Gepensioneerden Vereniging KPN - 5 jaar. De vereniging wil graag nog meer leden. Want de GVKPN wil meer invloed krijgen op de ontwikkelingen die invloed hebben op het pensioen.

Lees meer

We voeren een kleine verandering door in ons beleggingsbeleid


Nieuws: Lees hoe we ons beleggingsbeleid in 2023 een beetje hebben aangepast. We denken dat zo de risico’s en het mogelijke rendement beter in balans zijn.

Lees meer

KPN Inspire is de nieuwe naam van PVKPN


PVKPN, de stichting personeelsvoorzieningen, gaat onder een nieuwe naam verder: KPN Inspire. Op KPN Inspire blijf je op de hoogte van alle kortingsacties, evenementen en andere zaken. Er is een nieuwe website en een nieuwe manier van inloggen.

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen door Tweede Kamer


De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ aangenomen. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Eerste Kamer. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet op 1 juli 2023 ingaat. Daarna hebben pensioenfondsen tot in 2027 de tijd voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Je pensioen wordt op 1 januari 2023 verhoogd


Vanaf 1-1-2023 verhogen we je pensioen. Dit geldt voor mensen die pensioen hebben, opbouwen of hebben opgebouwd. De verhoging voor hen die nog pensioen opbouwen is 10,50%. Mensen die al pensioen krijgen of niet meer in dienst zijn krijgen er 11,82% bij.

Lees meer

Jaaropgave en specificatie 2023 iets later


Rond 23 januari 2023 krijg je je pensioen uitbetaald. Normaal krijg je rond die datum ook je jaaropgave en een specificatie. In 2023 krijg je deze documenten iets later dan je van ons gewend bent.

Lees meer

Bestuur besluit 22 december over toeslag


Het bestuur besluit 22 december over de toeslag van de pensioenen vanaf 1 januari 2023. Dit geldt voor KPN’ers die nog in dienst zijn, oud medewerkers en gepensioneerden.

Lees meer

Pensioenfonds KPN opnieuw in top 10 VBDO benchmark


Pensioenfonds KPN staat opnieuw in de top 10 van de VBDO benchmark pensioenfondsen (2022). De benchmark is een jaarlijkse publicatie rondom maatschappelijk verantwoord beleggen. Lees meer over onze bijdrage aan een duurzamere samenleving.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023


Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Grote stap in doelstelling CO2-afdruk en duurzaam beleggen


Pensioenfonds KPN heeft de doelstelling om de CO2-voetafdruk in 2030 met 55% te verlagen ten opzichte van 2017. Dat is een aanscherping van het oorspronkelijke doel.

Lees meer

Wij steunen het PensioenLab


Diversiteit vinden wij belangrijk. Daarom steunen we het PensioenLab. De PensioenLab Academie bereidt jongeren voor op een functie in het bestuur van pensioenfondsen. Op 6 september startte de tweede editie van de PensioenLab Academie.

Lees meer

Inhaaltoeslag van 0,83%


In januari 2022 verhoogden we alle pensioenen met 2,57%. Daar is nu nog een extra verhoging bij gekomen: een inhaaltoeslag. De inhaaltoeslag is 0,83%.

Lees meer