Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad mei 2024

Gepubliceerd op:

Eind mei 2024 is onze beleidsdekkingsgraad gestegen naar 125,1% (vorige maand: 124,7%). Onze actuele dekkingsgraad is eind mei 128,0% (vorige maand: 126,4%).

Lees meer

Verantwoordingsorgaan zoekt nieuw lid

Gepubliceerd op:

Het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds KPN zoekt een nieuw lid. Ben je daadkrachtig en heb je bestuurlijke ervaring? En wil jij ons bestuur adviseren over verschillende pensioenthema’s? Meld je dan aan als kandidaat!

Lees meer

Lees ons jaarverslag over 2023

Gepubliceerd op:

Ieder jaar laten we zien hoe we ervoor staan. Dat doen we in ons jaarverslag. Daarin vind je alle cijfers, feiten en gebeurtenissen van vorig jaar. Benieuwd? Lees ons jaarverslag over 2023.

Lees meer

Waarom we de pensioenen in 2024 niet hebben verhoogd

Gepubliceerd op:

In 2024 verhogen we de pensioenen niet. Daar hebben we veel teleurgestelde reacties op gekregen. Dat begrijpen we. We willen iedereen het liefst een pensioen bieden dat met de prijzen meegroeit. Maar juist met die prijzen was iets aan de hand.

Lees meer

We verhogen de pensioenen niet op 1 januari 2024

Gepubliceerd op:

We bekijken ieder jaar of we de pensioenen kunnen verhogen. Vanaf 1 januari 2024 kunnen we de pensioenen niet verhogen. We leggen het je uit.

Lees meer

We blijven goed scoren op maatschappelijk verantwoord beleggen

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds KPN scoort nog steeds goed op maatschappelijk verantwoord beleggen. We staan op plek 13 in de VBDO-benchmark pensioenfondsen (2023). Dit is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling.

Lees meer

Jullie geven ons een dikke voldoende!

Gepubliceerd op:

Dit najaar vroegen we jullie mee te doen aan een onderzoek. We wilden graag weten wat je van Pensioenfonds KPN vindt. En wat je wensen en verwachtingen zijn voor je pensioen. Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek?

Lees meer

We delen na 21 december informatie over de toeslag

Gepubliceerd op:

We besluiten 21 december of wij de pensioenen wel of niet verhogen vanaf 1 januari 2024. Je ontvangt na 21 december informatie van ons.

Lees meer

'Bedrag in één keer' weer uitgesteld

Gepubliceerd op:

De invoering van het ‘bedrag in één keer’ is uitgesteld naar 1 januari 2025. Met deze keuze kun je op de pensioendatum in één keer maximaal 10% van je pensioen opnemen.

Lees meer

Nieuwe versie beloningsbeleid en uitvoeringsovereenkomst

Gepubliceerd op:

Je leest in onze nieuwe versie van het beloningsbeleid hoe wij omgaan met beloningen en vergoedingen. En in de nieuwe uitvoeringsovereenkomst staan onze afspraken met werkgever KPN over de uitvoering van je pensioen.

Lees meer

Uitslag verkiezing verantwoordingsorgaan bekend!

Gepubliceerd op:

In september en oktober hielden we een verkiezing voor ons verantwoordingsorgaan. We zochten een lid namens de werknemers. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. We zijn blij met Jeroen Thorenaar als nieuw lid van het verantwoordingsorgaan.

Lees meer

Deelnemerspanels thema's Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Gepubliceerd op:

Het belang voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) groeit. Wij willen inspelen op de juiste thema’s voor MVB. Daarom vroegen wij deelnemers tijdens twee panels welke thema’s zij belangrijk vinden. De mening van onze deelnemers vinden we erg waardevol.

Lees meer

Nieuwe aanpassingen in ons pensioenreglement

Gepubliceerd op:

We hebben 2 onderdelen veranderd in ons pensioenreglement. Die aanpassingen gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2023. De leeftijd tot wanneer je wezenpensioen kunt krijgen is veranderd van 18 naar 25 jaar. De andere verandering gaat over het extra partnerpensioen wat je partner ontvangt in de situatie dat jij overlijdt voor je pensioendatum. Je partner blijft zijn/haar partnerpensioen ontvangen ook in het geval dat je partner een nieuwe relatie krijgt.

Lees meer

Nieuw Beleid Maatschappelijk Verantwoord Beleggen

Gepubliceerd op:

Wij vinden het belangrijk dat we jouw opgebouwde pensioen op een verantwoorde, duurzame manier beleggen. Dat noemen we Maatschappelijk Verantwoord Beleggen, of MVB. We houden daarin rekening met mens en natuur. We hebben de regels die we daarvoor hebben voor onszelf strenger gemaakt. En die nieuwe regels zijn vastgelegd in een beleidsplan over maatschappelijk verantwoord beleggen. In dit bericht vatten we de belangrijkste nieuwe regels samen.

Lees meer

Invloed problemen Amerikaanse banken op pensioenvermogen

Gepubliceerd op:

Afgelopen week zijn de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank (SVB) en Signature Bank in de problemen gekomen. Dit heeft beperkte invloed op ons pensioenvermogen.

Lees meer