Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Pensioenfonds KPN opnieuw in top 10 VBDO benchmark


Pensioenfonds KPN staat opnieuw in de top 10 van de VBDO benchmark pensioenfondsen (2022). De benchmark is een jaarlijkse publicatie rondom maatschappelijk verantwoord beleggen. Lees meer over onze bijdrage aan een duurzamere samenleving.

Lees meer

Nieuwe pensioenregels gaan waarschijnlijk in op 1 juli 2023


Op 1 januari 2023 zouden de nieuwe pensioenregels ingaan. Maar de Tweede Kamer en daarna de Eerste Kamer hebben meer tijd nodig voor de behandeling van de Wet toekomst pensioenen. Daarom heeft minister Carola Schouten laten weten dat de nieuwe pensioenregels waarschijnlijk vanaf 1 juli 2023 gaan gelden.

Lees meer

Dekkingsgraad oktober 2022


Eind oktober 2022 is onze beleidsdekkingsgraad 129,1% (september: 128,8%). Onze actuele dekkingsgraad is eind oktober 132,6% (september: 131,4%).

Lees meer

Grote stap in doelstelling CO2-afdruk en duurzaam beleggen


Pensioenfonds KPN heeft de doelstelling om de CO2-voetafdruk in 2030 met 55% te verlagen ten opzichte van 2017. Dat is een aanscherping van het oorspronkelijke doel.

Lees meer

Wij steunen het PensioenLab


Diversiteit vinden wij belangrijk. Daarom steunen we het PensioenLab. De PensioenLab Academie bereidt jongeren voor op een functie in het bestuur van pensioenfondsen. Op 6 september startte de tweede editie van de PensioenLab Academie.

Lees meer

Inhaaltoeslag van 0,83%


In januari 2022 verhoogden we alle pensioenen met 2,57%. Daar is nu nog een extra verhoging bij gekomen: een inhaaltoeslag. De inhaaltoeslag is 0,83%.

Lees meer

Uitslag verkiezingen verantwoordingsorgaan bekend!


In juli en augustus hielden we verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan. We zochten 1 lid namens de pensioengerechtigden. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. Bedankt voor je stem! We zijn blij met Lou van Hurck als nieuw lid van het verantwoordingsorgaan.

Lees meer

Inhaaltoeslag: nog even geduld


We verhoogden op 1 januari 2022 de pensioenen met 2,57%. Daar komt nog een extra toeslag bij. Je krijgt deze ‘inhaaltoeslag’ als je in 2009 deelnemer was aan onze pensioenregeling.

Lees meer

Erick Noorloos blijft lid verantwoordingsorgaan


Erick Noorloos blijft de komende 4 jaar lid van het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds KPN. Hij zit sinds 2018 in het verantwoordingsorgaan namens de werknemers.

Lees meer

Je pensioen digitaal, ontdek de mogelijkheden


Onze website is vernieuwd! Log in en ontdek de mogelijkheden. Je plant nu nóg makkelijker zelf je pensioen. En je leest je pensioenpost digitaal.

Lees meer

We controleren onze beleggingen regelmatig


Pensioenfonds KPN belegt jouw pensioenpremie in landen en bedrijven over de hele wereld. Zo spreiden we risico’s en kunnen we meer rendement behalen. Maar we willen wel maatschappelijk verantwoord beleggen.

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ basis voor nieuwe pensioenregeling


Eind maart is het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer gestuurd. De nieuwe wet zorgt ervoor dat het pensioenstelsel beter past bij deze tijd. Werkgever KPN en de vakbonden maken op basis van de wet keuzes voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Uitslag bestuursverkiezingen bekend!


We zochten 2 bestuursleden namens de pensioengerechtigden. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. Bedankt voor je stem! We zijn blij met onze nieuwe bestuursleden: Paul Gaalman en Erik Overbeeke.

Lees meer

Beleggen na je pensioen doe je in Life Cycle Variabel


Bouw je pensioen op in de beschikbare-premieregeling? Of doe je (ook) mee aan Individueel Pensioensparen? Dan beleggen we de pensioenpremie die je inlegt en zo bouw je pensioenkapitaal op

Lees meer

(Oud-)KPN’ers willen samen pensioen regelen


We onderzochten in 2021 hoe jij denkt over de pensioenregeling. Uit ons onderzoek blijkt: de meeste (oud-)KPN’ers vinden samen pensioen regelen belangrijk

Lees meer