Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad juli 2022


Eind juli 2022 is onze beleidsdekkingsgraad 128,1% (juni: 127,8%). Onze actuele dekkingsgraad is eind juli 128,3% (juni: 128,1%).

Lees meer

Inhaaltoeslag: nog even geduld


We verhoogden op 1 januari 2022 de pensioenen met 2,57%. Daar komt nog een extra toeslag bij. Je krijgt deze ‘inhaaltoeslag’ als je in 2009 deelnemer was aan onze pensioenregeling.

Lees meer

Erick Noorloos blijft lid verantwoordingsorgaan


Erick Noorloos blijft de komende 4 jaar lid van het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds KPN. Hij zit sinds 2018 in het verantwoordingsorgaan namens de werknemers.

Lees meer

Je pensioen digitaal, ontdek de mogelijkheden


Onze website is vernieuwd! Log in en ontdek de mogelijkheden. Je plant nu nóg makkelijker zelf je pensioen. En je leest je pensioenpost digitaal.

Lees meer

We controleren onze beleggingen regelmatig


Pensioenfonds KPN belegt jouw pensioenpremie in landen en bedrijven over de hele wereld. Zo spreiden we risico’s en kunnen we meer rendement behalen. Maar we willen wel maatschappelijk verantwoord beleggen.

Lees meer

Wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ basis voor nieuwe pensioenregeling


Eind maart is het wetsvoorstel ‘Toekomst pensioenen’ naar de Tweede Kamer gestuurd. De nieuwe wet zorgt ervoor dat het pensioenstelsel beter past bij deze tijd. Werkgever KPN en de vakbonden maken op basis van de wet keuzes voor een nieuwe pensioenregeling.

Lees meer

Uitslag bestuursverkiezingen bekend!


We zochten 2 bestuursleden namens de pensioengerechtigden. Inmiddels zijn alle stemmen geteld. Bedankt voor je stem! We zijn blij met onze nieuwe bestuursleden: Paul Gaalman en Erik Overbeeke.

Lees meer

Beleggen na je pensioen doe je in Life Cycle Variabel


Bouw je pensioen op in de beschikbare-premieregeling? Of doe je (ook) mee aan Individueel Pensioensparen? Dan beleggen we de pensioenpremie die je inlegt en zo bouw je pensioenkapitaal op

Lees meer

(Oud-)KPN’ers willen samen pensioen regelen


We onderzochten in 2021 hoe jij denkt over de pensioenregeling. Uit ons onderzoek blijkt: de meeste (oud-)KPN’ers vinden samen pensioen regelen belangrijk

Lees meer

Statement invasie Rusland in Oekraïne


Het bestuur van Pensioenfonds KPN is ontzet door de Russische invasie in Oekraïne. Ons medeleven gaat uit naar alle mensen in Oekraïne. We volgen de ontwikkelingen nauwgezet en willen alle beleggingen in Russische bedrijven verkopen zodra dat kan.

Lees meer

Wijzigingen in beleggingen vanaf 1 april 2022


Bij Pensioenfonds KPN kun je op twee manieren beleggen voor je pensioen. Je kiest voor Life Cycle beleggen of voor Vrij beleggen. Binnenkort wijzigen er een aantal zaken in je beleggingen.

Lees meer

Besluit over inhaaltoeslag komt later dit jaar


Pensioenfonds KPN verhoogt de pensioenen dit jaar. KPN’ers die nog in dienst zijn bij KPN, oud-werknemers en gepensioneerden krijgen er 2,57% bij. Misschien komt daar nog een extra toeslag bij. Het besluit hierover volgt later dit jaar.

Lees meer

Pensioenfonds KPN verhoogt pensioenen


Goed nieuws: ook in 2022 verhoogt Pensioenfonds KPN de pensioenen. KPN’ers die nog in dienst zijn, oud-deelnemers en gepensioneerden krijgen er per 1 januari 2022 2,57% bij.

Lees meer

Pensioenfonds KPN belegt steeds duurzamer


Pensioenfonds KPN steeg op de ranglijst van de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) van de 10e naar de 8e plaats. Daar zijn we natuurlijk trots op. Lees meer over onze ambities.

Lees meer

Onze financiële situatie: we zijn ‘uit herstel’


Pensioenfonds KPN had een herstelplan omdat eind september 2019 de beleidsdekkingsgraad gedaald was onder het wettelijk vereiste niveau (116,0%). Eind juni 2021 was onze beleidsdekkingsgraad (117,8%) weer hoog genoeg en zijn we ‘uit herstel’.

Lees meer