Overslaan en naar inhoud gaan

Nieuwe aanpassingen in ons pensioenreglement

Gepubliceerd op:

We hebben 2 onderdelen veranderd in ons pensioenreglement. Die aanpassingen gaan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2023. De leeftijd tot wanneer je wezenpensioen kunt krijgen is veranderd van 18 naar 25 jaar. De andere verandering gaat over het extra partnerpensioen wat je partner ontvangt in de situatie dat jij overlijdt voor je pensioendatum. Je partner blijft zijn/haar partnerpensioen ontvangen ook in het geval dat je partner een nieuwe relatie krijgt.

Leeftijd wezenpensioen tot 25 jaar

Als je komt te overlijden, krijgen je kinderen nabestaandenpensioen. Dit noemen we ook wel wezenpensioen. Je kinderen krijgen deze uitkering tot hun 25e jaar. In de regeling voor 1-1-2023 was het zo dat wezen tot 18 jaar deze uitkering ontvingen. Wie al wezenpensioen ontving voor 1-1-2023 kan een verlenging van het wezenpensioen ontvangen, als hij of zij studeert voor de duur van de studie, tot de leeftijd van 27 jaar.

Samenwonen of opnieuw trouwen: je behoudt het extra partnerpensioen

Als je opnieuw gaat trouwen of samenwonen, en je ontvangt extra partnerpensioen, dan blijf je deze uitkering per 1 januari 2023 gewoon door ontvangen. Daarvoor was dat anders, deze uitkering stopte als je ging trouwen of ging samenwonen met een nieuwe partner.

Het pensioenreglement

Wil je weten hoe de pensioenregeling van Pensioenfonds KPN eruit ziet? Kijk dan op de pagina Pensioenregeling. Hier vind je ook een link naar het complete pensioenreglement.