Overslaan en naar inhoud gaan

Jullie geven ons een dikke voldoende!

Gepubliceerd op:

Dit najaar vroegen we jullie mee te doen aan een onderzoek. We wilden graag weten wat je van Pensioenfonds KPN vindt. En wat je wensen en verwachtingen zijn voor je pensioen. Hieronder lees je meer over de uitkomsten van het onderzoek.

Mooie waardering voor Pensioenfonds KPN

Bij ons vorige onderzoek in 2020 kregen we al een mooi rapportcijfer (7,0). In het onderzoek van dit najaar geven jullie ons weer een dikke voldoende. Van oud-KPN’ers krijgen we een 6,9. De huidige werknemers van KPN geven ons een 7,5 en gepensioneerden geven ons maar liefst een 7,8!

We vinden het heel belangrijk dat het vertrouwen in Pensioenfonds KPN ook weer is gestegen. In 2020 gaf 59% van de deelnemers aan het onderzoek aan dat zij (zeer) veel vertrouwen hebben in Pensioenfonds KPN. En nu is dit percentage gestegen naar 69%.

Verantwoord beleggen mag niet ten koste gaan van rendement

We zien terug in het onderzoek dat jullie het belangrijk vinden dat we op een duurzame en verantwoorde manier beleggen. 2 op de 5 deelnemers aan het onderzoek, vinden dat we dit meer mogen doen. Veruit de grootste groep (32%) vindt wel dat dit niet ten koste mag gaan van het rendement dat de beleggingen opleveren. Werknemers van KPN vinden dit vaker dan gepensioneerde KPN’ers.

Verder vinden jullie de speerpunten ‘Vernieuwende technologie voor een duurzamere wereld’, ‘Mensenrechten’ en ‘Klimaat’, het beste passen bij Pensioenfonds KPN. Maar ook andere thema’s zoals ‘Verantwoorde consumptie en productie’, ‘Biodiversiteit’ en ‘Goed bestuur’ worden vaak genoemd.

Nieuwe regels voor pensioen beter begrijpen

Opvallend is dat de helft van de deelnemers aan het onderzoek aangeeft dat zij bekend zijn met de nieuwe regels voor pensioen. Bij het vorige onderzoek in 2020 was dat nog 64%. Verder wil ongeveer de helft van de deelnemers nu graag de nieuwe regels voor pensioen beter begrijpen.

We gaan met de resultaten aan de slag

Zo gaan we bijvoorbeeld bekijken hoe we jullie nog beter kunnen informeren over de nieuwe regels voor pensioen. Komend jaar organiseren we in ieder geval een online webinar over dit onderwerp. En zodra we weten hoe de nieuwe pensioenregeling eruit komt te zien, vertellen we je daar meer over. Verder houden we jullie ook op de hoogte van onze acties op het gebied van Maatschappelijk verantwoord beleggen.

Bedankt voor het meedoen! 

Heb je meegedaan aan het onderzoek? Heel erg bedankt, we hebben hier veel aan! We blijven ons best doen om jullie vertrouwen waar te maken.