Overslaan en naar inhoud gaan

'Bedrag in één keer' weer uitgesteld

Gepubliceerd op:

De invoering van het ‘bedrag in één keer’ is weer uitgesteld. De ingangsdatum van 1 juli 2024 is niet haalbaar. De nieuwe pensioenkeuze gaat op z’n vroegst in op 1 januari 2025. Maar ook deze datum is nog niet zeker. Dit maakte de overheid op 9 november bekend.

10% in één keer opnemen op je pensioendatum

Met het ‘bedrag in één keer’ kun je in één keer maximaal 10% van je opgebouwde pensioen opnemen. Dit kan alleen op het moment dat je je pensioen laat ingaan.

Waarom is de invoering uitgesteld?

De Tweede Kamer wil de nieuwe pensioenkeuze begin 2024 behandelen. Pensioenfondsen hebben 6 tot 9 maanden nodig om iedereen goed te informeren. Daardoor is invoering op 1 juli 2024 niet haalbaar.

Nieuwe keuze gaat op z’n vroegst op 1 januari 2025 in

Eerst moet de Tweede Kamer het wetsvoorstel goedkeuren. Daarna moet de Eerste Kamer dat nog doen. De nieuwe wet voor bedrag in één keer gaat op z’n vroegst op 1 januari 2025 in. We houden je natuurlijk op de hoogte.

Wil je gebruikmaken van het ‘bedrag in één keer’? Dan is het vervelend dat deze nieuwe pensioenkeuze steeds uitgesteld wordt. Twijfel je? Neem dan contact met ons op. Ons team staat voor je klaar om je te helpen met je pensioenkeuzes.