Overslaan en naar inhoud gaan

Wij steunen het PensioenLab

Gepubliceerd op:

Diversiteit vinden wij belangrijk. Daarom steunen we het PensioenLab. De PensioenLab Academie bereidt jongeren voor op een functie in het bestuur van pensioenfondsen. Op 6 september startte de tweede editie van de PensioenLab Academie. 

Tweede editie gestart in september

Het PensioenLab leidt jongeren op tot bestuurder van pensioenfondsen. 15 jongeren startten in september met deze opleiding. Ze lopen stage of volgen een traineeship bij het bestuur van een pensioenfonds. Femke van Looveren loopt op dit moment stage bij ons bestuur. Binnenkort stellen we Femke aan je voor.

Minister Carola Schouten bij eerste bijeenkomst

Tijdens de eerste bijeenkomst van PensioenLab Academie kwam minister Carola Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen langs. Ze maakte kennis met de kandidaten. Samen gingen ze in gesprek over het nieuwe pensioenstelsel en de diversiteit binnen de pensioensector.

Inzicht in de rol van een bestuurder

Binnenkort starten de jongeren met de cursus ‘Geschikt worden op niveau A’. Deze cursus is onderdeel van de PensioenLab Academie en geeft inzicht in de rol van een bestuurder. Mark de Wijs en Leonie Tiel Groenestege van SPO Pensioenopleiders gaven de jongeren uitleg over deze cursus. 

Overgang naar het nieuwe pensioenstelsel

Berend Krikken, directeur van het bestuursbureau van Pensioenfonds KPN, vertelde de jongeren over het bestuursmodel van KPN. En hij legde uit hoe Pensioenfonds KPN zich voorbereidt op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.

Elske Heringa en Ronald Heijn hebben de eerste stappen gezet op het gebied van intervisie. Hiermee gaan de kandidaten gedurende het traject aan de slag.