Overslaan en naar inhoud gaan

We voeren een kleine verandering door in ons beleggingsbeleid

Gepubliceerd op:

We beleggen met jouw pensioenpremie. Dat is nodig voor een goed pensioen. Elk jaar onderzoeken we of de risico’s nog wel opwegen tegen de kans op een goed rendement. Dat heeft ervoor gezorgd dat we in 2023 een verandering in onze beleggingen doorvoeren. We gaan minder beleggen in ‘opkomende landen’. Dat zijn landen met een snelgroeiende economie. We verwachten dat we hiermee een net zo goed rendement halen maar met minder risico.

Dit verandert er in onze beleggingen

Door jouw pensioenpremie te beleggen maken we rendement. We beleggen onder meer in aandelen en daarin spreiden we onze risico’s. Zo beleggen we in aandelenmarkten van opkomende landen, maar ook in aandelenmarkten van ontwikkelde landen. Dit jaar verschuiven we een klein deel van onze beleggingen in opkomende landen naar de ontwikkelde landen.

Dit is de reden voor de verandering

We verwachten dat de economische groei van opkomende landen – waaronder bijvoorbeeld China - in 2023 vertraagt. En we denken dat onder invloed van de internationale politieke gebeurtenissen opkomende landen economisch gezien harder geraakt kunnen worden.

Meer weten over onze beleggingen

In ons beleggingsbeleid lees je alles over de manier waarop wij jouw pensioenpremie beleggen.