Overslaan en naar inhoud gaan

We verhogen de pensioenen niet op 1 januari 2024

Gepubliceerd op:

We bekijken ieder jaar of we de pensioenen kunnen verhogen. Op 1 januari 2024 kunnen we de pensioenen niet verhogen. We leggen het aan je uit.

Hoe het verhogen van de pensioenen werkt

Het bestuur van Pensioenfonds KPN besluit één keer per jaar of zij de pensioenen kunnen verhogen of moeten verlagen. Dit doen we aan het eind van het jaar. Het besluit gaat vervolgens vanaf januari van het nieuwe jaar in. Of we kunnen verhogen of moeten verlagen hangt grotendeels af van twee dingen:

  1. Onze beleidsdekkingsgraad. Die geeft aan hoeveel geld we in de kas hebben.
  2. Het dalen of stijgen van de prijzen. We kijken daarvoor naar de afgeleide Consumentenprijsindex (CPI) van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Waarom we de pensioenen niet (gedeeltelijk) verhogen

Onze beleidsdekkingsgraad is hoog genoeg voor het (gedeeltelijk) verhogen van de pensioenen. Maar of we je pensioen kunnen verhogen, hangt ook af van de prijzen. Als de prijzen stijgen dan kijken we of we de pensioenen kunnen verhogen. Dalen de prijzen, dan verhogen we de pensioenen niet. Uit de CPI blijkt dat de prijzen van september 2022 tot en met september 2023 gedaald zijn. Daarom verhogen we de pensioenen niet.

Verhogen pensioenen in 2025

We kunnen nu nog niet zeggen of we vanaf 1 januari 2025 de pensioenen verhogen. Dat bekijken we eind 2024. Je hoort dit dan van ons.

Verdiep je verder