Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenfonds KPN opnieuw in top 10 VBDO benchmark

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds KPN staat opnieuw in de top 10 van de VBDO benchmark pensioenfondsen (2022). De benchmark is een jaarlijkse publicatie van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling over de prestaties van pensioenfondsen rondom maatschappelijk verantwoord beleggen.

Pensioenfonds KPN staat op plek 10

In 2022 staan wij op plek 10 (in 2021 op 8). Dit is opnieuw een mooie erkenning voor onze inspanningen om maatschappelijk verantwoord te beleggen.

We zijn trots op de hoge scores voor beleid en implementatie. Op het gebied van verantwoording en de organisatiestructuur rondom maatschappelijk verantwoord beleggen valt nog winst te behalen. Hier gaan we acties voor opzetten om ook op deze onderdelen de scores te verbeteren.

Hoge ambities en een positieve inspirerende rol

Pensioenfonds KPN wil in de Nederlandse pensioenfondsenmarkt op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen een positieve en inspirerende rol vervullen.

We willen voorop blijven lopen en acteren daarmee in lijn met de ambities van KPN als één van de meest groene bedrijven ter wereld. KPN ziet het als een verplichting om voortdurend te kijken hoe ze minder energie en grondstoffen kunnen gebruiken. Het pensioenfonds onderzoekt op dit moment de mogelijkheden voor impact investeringen binnen de beleggingen.

Met dank aan onze partners

Om deze mooie positie in stand te houden werken we nauw samen met onze fiduciair vermogensbeheerder Aegon Asset Management en onze engagement provider Sustainalytics.

Wij willen beide partijen bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat. Ook kijken we met veel vertrouwen vooruit om de volgende stappen te gaan zetten in het verder verduurzamen van Pensioenfonds KPN.

Meer informatie

Bekijk de benchmark en extra achtergrond informatie op de website van VBDO. Lees ons duurzaamheidsverslag 2021 (pdf) voor meer informatie over onze bijdrage aan een duurzamere samenleving.