Overslaan en naar inhoud gaan

Beleggingsbeleid

Je wilt weten waarom we beleggen met jouw premie. En hoe we beleggen. Het antwoord is: beleggen is nodig voor een goed pensioen. In ons beleggingsplan lees je hoe we beleggen en waarin we beleggen.

Beleggen is nodig voor een goed pensioen

Jij en je werkgever betalen iedere maand premie. Deze premie is lager dan het bedrag dat we uiteindelijk nodig hebben om alle pensioenen te kunnen betalen. Door het geld te beleggen maken we rendement. Hierdoor hebben we (in ieder geval op dit moment) voldoende geld om de pensioenen uit te betalen. 

Beleggen levert meer op dan sparen

Beleggen levert op de lange termijn het meeste geld op. Meer dan sparen. Als we niet zouden beleggen, kreeg je minder pensioen of zou je meer premie moeten betalen voor hetzelfde pensioen.

We sturen op actief risicomanagement

Beleggen brengt ook risico’s met zich mee. We hebben beleid om de belangrijkste risico’s te beheersen. We noemen dit actief risicomanagement. En we houden rekening met risico's bij de inrichting van onze beleggingsportefeuille.

We beleggen verantwoord

We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de manier waarop we beleggen. Dit komt naar voren in ons verantwoord beleggingsbeleid. De speerpunten uit dat beleid zijn:

  • klimaat
  • technologische bedrijven
  • watermanagement

Nóg meer weten over hoe we beleggen?