Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenfonds KPN belegt steeds duurzamer


We beleggen steeds duurzamer! De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) maakt ieder jaar een ranglijst van Nederlandse pensioenfondsen. Hoe doen zij het op het gebied van verantwoord en duurzaam beleggen?

Pensioenfonds KPN steeg op deze ranglijst ten opzichte van 2020 van de 10e naar de 8e plaats. Daar zijn we natuurlijk trots op. Het is een mooie erkenning voor de stappen die we in de afgelopen jaren hebben gezet.

Duurzaam beleggen is echt nodig

Recente publicaties (IPCC-rapport) en de klimaattop in Glasgow laten zien dat verandering echt nodig is om klimaatverandering te stoppen. Pensioenfonds KPN wil daaraan bijdragen, inspireren en voorop lopen. We volgen daarmee de ambities van KPN als één van de meest groene bedrijven ter wereld. KPN voelt zich bijvoorbeeld verplicht om steeds minder energie en grondstoffen te gebruiken.

We kunnen het niet alleen

Zo’n mooie positie bereiken op de ranglijst van de VBDO kunnen we niet alleen. We hebben nauw samengewerkt met vermogensbeheerder Aegon Asset Management en met het bedrijf Sustainalytics. We willen hen heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan dit mooie resultaat. We kijken met veel vertrouwen vooruit om samen Pensioenfonds KPN verder te verduurzamen.

Meer informatie over verantwoord beleggen

Voor meer achtergrondinformatie en de ranglijst van de VBDO kun je terecht op de website van de VBDO . Wil je meer weten over hoe wij bijdragen aan een duurzamere samenleving? Lees dan ons Duurzaamheidsverslag 2020 (pdf).